Ενημερώσεις Euromedica TWO

Euromedica TWO – Ενημέρωση 24.02.2022

Η ενημέρωση (24/02/2022) περιέχει:

  • Την έκδοση v. 2022.2.240 του προγράμματος euromedica TWO, στην οποία έχουν γίνει όλες οι παρακάτω αλλαγές/αναβαθμίσεις:       

[ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΩΛΗΣΗ] – Προστέθηκε καινούργιο είδος παραστατικού «Επιστροφή ΦΠΑ». Δεν μπορεί να περιέχει είδη αλλά μόνο αξία. Με το πλήκτρο F9 πληκτρολογείτε την αξία του ΦΠΑ που θα επιστραφεί και ολοκληρώνετε την συναλλαγή κατά τα γνωστά.

[ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΩΛΗΣΗ] – Όταν πληκτρολογείτε το όνομα ενός ασθενή στον οποίο εκκρεμεί η ολική εκτέλεση κάποιας συνταγής εμφανίζεται ένδειξη «Υπάρχει μερική προς εκτέλεση» ως ενεργή επιλογή ώστε κάνοντας «κλικ» επάνω στην ένδειξη να μεταβαίνετε στο αντίστοιχο παράθυρο για να δείτε λεπτομέρειες της συνταγής αυτής.  

[ΝΕΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.] –   Αλλάζει το χρώμα της γραμμής ανά είδος με κριτήριο την αύξηση (πράσινο χρώμα) ή μείωση (κόκκινο χρώμα) της νέας τιμής.

[ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ] – Εάν επιλέξουμε κάποια είδη εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης το μερικό άθροισμα αυτών.

[ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ] – Προστέθηκε η δυνατότητα εισαγωγής / εξαγωγής δοσοληψιών από αρχείο xls για μεταφορά των δοσοληψιών από φαρμακείο σε φαρμακείο (π.χ. στην περίπτωση που κάποιος διατηρεί περισσότερα από ένα φαρμακεία).

[ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ] – [ΚΙΝΗΣΕΙΣ] –  Προστέθηκε η διαφορά σε τιμές αποστολών /  παραλαβών (σε χονδρικές και λιανικές τιμές)

[ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ] – [ΑΫΛΗ] – Η αναζήτηση πελάτη μπορεί να γίνει και με το ονοματεπώνυμο εκτός του ΑΜΚΑ.

 
[ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ] –  Κατά την άντληση συνταγής που περιέχει συγκεκριμένα φάρμακα εμφανίζεται μήνυμα της ΗΔΙΚΑ προς τον φαρμακοποιό όπου αυτό υπάρχει.

[ΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ Rapid] – Προστέθηκε το πλήθος των ετικετών που θα εκτυπωθεί.

[ΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ Rapid] – [Ιστορικό Διάθεσης Rapid Test] – [Βοηθητικό μενού] – [Εκτύπωση ετικέτας Rapid Test] για επανεκτύπωση.

[ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ] – Προστέθηκε νέα καρτέλα [Έξοδα] για την καταχώρηση και παρακολούθηση των παραστατικών εξόδων. Για την καταχώρηση εξόδων επιλέγετε από το βοηθητικό μενού [Εισαγωγή μη εμπορεύσιμου παραστατικού] ή πατάτε επάνω στο εικονίδιο + . Τα παραστατικά που καταχωρούνται στους προμηθευτές (εκτός από τα δελτία αποστολής) προστίθενται αυτόματα *. Στο βοηθητικό μενού υπάρχει επιλογή [Μεταφορά εξόδων από παραστατικά προμηθευτών] για την καταχώρηση των παραστατικών που είχαν ήδη καταχωρηθεί από τους ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

* Μπορούν να καταχωρούνται και τα δελτία αποστολής αυτόματα αν οριστεί στις ρυθμίσεις του προγράμματος

* Για να σιγουρευτείτε ότι η ενημέρωση έχει περάσει σωστά, στο κεντρικό μενού του προγράμματος πατάτε συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl και V. Θα πρέπει να σας εμφανίσει Έκδοση προγράμματος: 2022.2.240   / Έκδοση βάσης δεδομένων: 94