Ενημερώσεις Euromedica

Euromedica – Ενημέρωση 08.04.2021

Η ενημέρωση (08-04-2021) περιέχει:

  • Την έκδοση v. 5.9.0.16 του προγράμματος euromedica στην οποία έχει προστεθεί η δυνατότητα καταχώρησης των self-tests για τον Covid-19 από τους φαρμακοποιούς.

Αναλυτικότερα:

Επιλέγετε από το κεντρικό μενού του προγράμματος το εικονίδιο

1ο ΒΗΜΑ:   -ΠΑΡΑΛΑΒΗ SELFTESTS

Θα πρέπει αρχικά να πατήσετε το κουμπί [Παραλαβή self-test από φαρμακαποθήκη] για να καταχωρήσετε τα self-tests που έχετε παραλάβει από τη φαρμακαποθήκη σας. Αυτόματα εμφανίζεται ένας πίνακας με όλες τις αποστολές self-tests που έχουν γίνει από τη φαρμακαποθήκη προς το φαρμακείο σας.

Επιλέγετε την εγγραφή της αποστολής κάνοντας κλικ επάνω στον α/α και πατάτε το κουμπί [Παραλαβή των self-tests].

Στη στήλη ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ φαίνεται η κατάσταση της συγκεκριμένης αποστολής των self-tests. Ειδικότερα, όταν αναγράφει SEND σημαίνει ότι έχουν σταλεί τα self-tests από τη φαρμακαποθήκη αλλά δεν έχουν παραληφθεί ακόμα. Όταν αναγράφει RECEIVED σημαίνει ότι έχετε ολοκληρώσει την παραλαβή των self-test για την συγκεκριμένη αποστολή. 

Μόλις ολοκληρώσετε τις παραλαβές πατάτε το κουμπί [Επιστροφή]

2ο ΒΗΜΑ:  -ΔΙΑΘΕΣΗ SELFTEST

Πληκτρολογείτε τον ΑΜΚΑ ή τον ΠΑΥΥΠΑ ή τον Π-ΑΜΚΑ του ασθενή και πατάτε το κουμπί [Καταχώρηση self-test]. Εάν είναι έγκυρος ο αριθμός που πληκτρολογήσατε τότε εμφανίζεται αυτόματα το όνομα του ασθενή.

Η ημερομηνία συμπληρώνεται αυτόματα με αυτή του συστήματος.

Στην οθόνη φαίνεται πάντα το διαθέσιμο απόθεμα των self-tests.

Κατά την καταχώρηση του self-test εμφανίζονται ενημερωτικά μηνύματα για την επιτυχή ή όχι διαδικασία.

Πατώντας το κουμπί [Λίστα self-test” που έχουν δοθεί] μπορείτε να δείτε συνολικά όλα τα self-tests που έχετε χορηγήσει.

Σ’ αυτό το σημείο έχετε τη δυνατότητα να ακυρώσετε την χορήγηση κάποιου self-test (ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ακύρωση μπορεί να γίνει μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή της καταχώρησης).  Επιλέγετε την εγγραφή που πρέπει να ακυρωθεί και πατάτε το κουμπί [Ακύρωση διάθεσης COVID self-test]. Τότε αυτόματα η κατάσταση της συγκεκριμένης εγγραφής θα μεταβληθεί από ACTIVE σε CANCELLED.

Για να σιγουρευτείτε ότι η ενημέρωση έχει περάσει σωστά, στο κεντρκό μενού του προγράμματος πατάτε συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl και V.  Θα πρέπει να εμφανιστεί το μήνυμα “EUROMEDICAV. 5.9.0.16 2021”