Ενημερώσεις Euromedica TWO

Euromedica TWO – Ενημέρωση 27.06.2022

Η ενημέρωση (27/06/2022) περιέχει:

  • Διορθώσεις σε τιμές αναφοράς, καθώς και στην ένδειξη του φαρμάκου εάν έχει γενόσημα ή όχι, σύμφωνα με το αρχείο της ΗΔΙΚΑ (23-06-2022)
  • Το Δελτίο τιμών νέων φαρμάκων 1ου τριμήνου 2022 και το Δελτίο Τιμών Νέων Γενοσήμων Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης Απριλίου 2022 όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας
  • Την έκδοση v. 2022.6.241 του προγράμματος euromedica TWO, στην οποία έχουν γίνει όλες οι παρακάτω αλλαγές/αναβαθμίσεις: 

[ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ] – Στον ΕΟΠΥΥ  το πλήθος των αντιτύπων των καταστάσεων έγινε 0 (μηδέν), βάσει της σχετικής απόφασης του ΕΟΠΥΥ για κατάργηση της εκτύπωσης καταστάσεων των συνταγών.

[ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ] – Επιλέγετε «Μετάβαση στο ΚΜΕΣ για να δείτε την αξία των ραντεβού χωρίς ΦΠΑ». Αντιγράφετε στη θέση «Συνολική αξία χωρίς ΦΠΑ» με copy paste το ποσό που εμφανίζεται στον τρέχον μήνα στη σελίδα του ΚΜΕΣ.

[ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ] –  Προστέθηκε φίλτρο «Είδος»

[ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΟΠΥΥ / ΚΜΕΣ] Τα ποσά για την έκδοση του συνοδευτικού συμπληρώνονται αυτόματα από το webservice του ΚΜΕΣ.

[ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ] – Στην ανάλυση με το πλήθος των συνταγών ανά κατηγορία (κάτω αριστερά) έχουν αφαιρεθεί οι ηπαρίνες και οι χειρόγραφες για υποβολές του Ιουνίου 2022 και μετά.

[ΠΩΛΗΣΗ-ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ-ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ] – για εύκολη αναζήτηση και έκδοση πιστωτικού παραστατικών χονδρικής. Για τα παραστατικά ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να συμπληρώσετε και επιπλέον πληροφορίες απαραίτητες για την αποστολή στο ΚΜΕΣ.

[ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΚΜΕΣ] – Για την ηλεκτρονική διαβίβαση των συνταγών στο ΚΜΕΣ από 1/7/22 σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΠΥΥ. (Η διαδικασία της διαβίβασης γίνεται και από τον Οδηγό υποβολής και από τους Μετασχηματισμούς)

[ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ] – Βοηθητικό μενού – Ανασκόπηση συνταγών ανά κατηγορία: Εμφανίζεται σύνοψη των συνταγών ανά ημέρα του επιλεγμένου μήνα των καταστάσεων ανά κατηγορία συνταγών (1. Δικαιούχων περίθαλψης ΕΟΠΥΥ και ανασφάλιστων, 2. Εμβολίων, 3. Δικαιούχων Λιμενικού σώματος και Ακτοφυλακής, 4. Ευρωπαίων ασφαλισμένων).

[ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ] – Ενεργοποιήθηκε η μερική ακύρωση εκτέλεσης συνταγής.

Κατά την ακύρωση συνταγής που έχει εκτελεστεί σε περισσότερες από μία εκτελέσεις εφμανίζονται οι επιλογές για 1. ΟΛΙΚΗ ακύρωση – ακυρώνονται όλες οι εκτελέσεις ή 2. ΜΕΡΙΚΗ ακύρωση – επιλέγετε με το Χ την εκτέλεση που επιθυμείτε να ακυρωθεί. Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, στην πρώτη εκτέλεση συνταγής μπορεί να γίνει μόνο ολική ακύρωση.

[ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ] -ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ESHOP:  Προχωρημένες ρυθμίσεις -> Μαζική αλλαγή διαβίβασης Web. Με επιλογή αρχείου csv ορίζει ο χρήστης ποια είδη επιθυμεί να μην διαβιβάζονται στο web.

* Για να σιγουρευτείτε ότι η ενημέρωση έχει περάσει σωστά, στο κεντρικό μενού του προγράμματος πατάτε συγχρόνως τα πλήκτρα Ctrl και V. Θα πρέπει να σας εμφανίσει Έκδοση προγράμματος: 2022.6.241 / Έκδοση βάσης δεδομένων: 107